Γνωρίστε τη δορυφορική σας ευρυζωνική σύνδεση

7 Σεπτεμβρίου, 2020

Πώς λειτουργεί η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση και τι μπορεί να κάνει για εσάς

Ίσως να έχετε ακούσει για τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση, αλλά να αναρωτιέστε τι είναι ακριβώς ή πώς λειτουργεί. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών εκεί έξω για τις δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά πολλές είναι ξεπερασμένες ή λανθασμένες. Εδώ θα καταρρίψουμε τους μύθους και θα ξεχωρίσουμε το πραγματικό από τη φαντασία, για να γνωρίσετε την τεχνολογία που εξασφαλίζει σύνδεση σε μη αστικές περιοχές.

 

Πώς λειτουργεί η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση;

Η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση μοιάζει λίγο με τη δορυφορική τηλεόραση, με τη διαφορά ότι είναι αμφίδρομη. Εσείς στέλνετε δεδομένα σε έναν από χιλιάδες δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά 35.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Οι δορυφόροι με τη σειρά τους στέλνουν δεδομένα πίσω στη Γη, ώστε να κάνετε ό, τι χρειάζεστε στο ίντερνετ. Η bigblu χρησιμοποιεί γεωστατικούς δορυφόρους που κινούνται με ταχύτητα ίδια με την περιστροφή της Γης, παραμένοντας έτσι σε σταθερή θέση για την παροχή της ευρυζωνικής σας σύνδεσης.

Ο πρώτος δορυφόρος για το ίντερνετ εκτοξεύθηκε το 2003, αλλά οι ταχύτητες ήταν αργές και οι συνδέσεις στην καλύτερη περίπτωση δεν ήταν αξιόπιστες. Τα τελευταία 10 χρόνια, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, με την bigblu να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανάστασης των δορυφορικών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους δορυφορικούς φορείς από την έναρξή της (ως Satellite Solutions) πάνω από μια δεκαετία πριν.

Ανακαλύψτε εδώ πώς λειτουργεί η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση.

 

Συχνές ερωτήσεις: Πώς φτάνει η δορυφορική σύνδεση στο σπίτι μου;

Μέσω του ιδιόκτητου δορυφορικού πιάτου σας που είναι συνδεδεμένο στον οικιακό δρομολογητή σας, ο οποίος εγκαθίσταται από τεχνικό. Εναλλακτικά, πρόσφατα ξεκινήσαμε να προσφέρουμε την επιλογή για εγκατάσταση από τον ίδιο τον τελικό πελάτη, παρέχοντας ένα εύχρηστο σύστημα τοποθέτησης για επιπλέον ευελιξία και σιγουριά.

 

Τι μπορείτε να κάνετε με μια δορυφορική σύνδεση;

Η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση είναι η ιδανική λύση αν ζείτε σε μη αστικές περιοχές, όπου η καλωδιακή ευρυζωνική σύνδεση δεν είναι καν επιλογή. Με μέσες ταχύτητες 33 Mbps, ο διαδικτυακός σας κόσμος θα διευρυνθεί, και έτσι θα μπορείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με έναν φίλο, να μάθετε κάτι νέο μέσω ίντερνετ ή να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix.

 

Συχνές ερωτήσεις: Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το Netflix χωρίς διακοπές;

Ενώ οι δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις μπορούν να υποστηρίξουν τη μετάδοση με ροή, συνιστάται να έχετε μόνο μία συσκευή στο δίκτυο τη φορά, ενώ παρακολουθείτε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, και να επιλέξετε την τυπική ανάλυση αντί για 4K/HD. Εναλλακτικά, κατεβάστε πρώτα τις αγαπημένες σας εκπομπές και παρακολουθήστε τες 100% χωρίς διακοπές. Κορυφαία συμβουλή: η λήψη κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών δεν καταναλώνει τα δεδομένα προτεραιότητας που δικαιούστε.

 

Αγαπήστε τη ζωή στην εξοχή

Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα να επιλέξατε το σπίτι σας λόγω της όμορφης τοποθεσίας, του ήσυχου περιβάλλοντος ή της φύσης που το περιβάλλει. Δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να συμβιβαστείτε όσον αφορά τη σύνδεση στο ίντερνετ. Η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση σάς προσφέρει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κόσμων – μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα.

 

Συχνές ερωτήσεις: Δεν έχω τηλεφωνική γραμμή, μπορεί να γίνει σύνδεση;

Καθώς η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση λειτουργεί μέσω δορυφόρων, δεν υπάρχει ανάγκη για σταθερή τηλεφωνική γραμμή. Δεν στηριζόμαστε στο να έχετε μια υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή, το ίντερνετ φτάνει σε σας από δορυφόρους στο διάστημα και όχι μέσω των καλωδίων στο σπίτι σας.

 

Ποιες είναι οι εξελίξεις για τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση;

Η τεχνολογία της δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης εξελίσσεται συνεχώς. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που εκπληρώνουμε την αποστολή μας να βοηθήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν καλύτερες ευρυζωνικές συνδέσεις, ωστόσο θέλουμε να κάνουμε περισσότερα και να παρέχουμε ακόμη καλύτερη υπηρεσία. Έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα για να μειωθεί η καθυστέρηση (λανθάνων χρόνος) που βλέπουν οι χρήστες του δορυφορικού ίντερνετ, αλλάζοντας τον τρόπο δημιουργίας πακέτων δεδομένων κατά την αποστολή τους από και προς τον δορυφόρο. Αναμένοντας τους νέους δορυφόρους που προσφέρουν ταχύτητες έως και 100 Mbps, προβλέπουμε ότι οι δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις θα γίνουν πολύ πιο συνηθισμένες στο μέλλον.

 

Συχνές ερωτήσεις: Θα μπορώ να παίζω online παιχνίδια στο μέλλον; 

Με την πρόοδο της δορυφορικής ευρυζωνικής τεχνολογίας, ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε να παρέχουμε συνδέσεις που θα υποστηρίζουν τα online παιχνίδια.

 

Αυτή είναι η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση με λίγα λόγια. Ελπίζουμε να έχουμε ξεκαθαρίσει τυχόν ερωτήσεις σας, να έχουμε καταρρίψει μερικούς μύθους και να σας δώσαμε λίγη τροφή για σκέψη, για να αποκτήσετε τη δική σας ευρυζωνική λύση. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση, η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει.