ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

25 Απριλίου, 2022

Εργαζόμαστε σκληρά για να σας επαναφέρουμε στο διαδίκτυο

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υπομονή σας, ενώ εργαζόμαστε για την επίλυση της συνεχιζόμενης διακοπής λειτουργίας. Εκτιμούμε ότι είστε χωρίς υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας επαναφέρουμε σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Η Viasat, ο ιδιοκτήτης του δορυφόρου, εργάζεται σκληρά για να μας προμηθεύσει ανταλλακτικά μόντεμ, τα οποία στέλνουμε αμέσως μόλις τα παραλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε λάβει ακόμη αρκετά μόντεμ για να προμηθεύσουμε όλους τους πελάτες μας, αλλά μας διαβεβαίωσε η Viasat ότι θα τα λάβουμε μόλις είναι διαθέσιμα.

 

Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS μόλις έχουμε ένα μόντεμ για εσάς. Θα σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση παράδοσής σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και στη συνέχεια θα στείλουμε το μόντεμ στη διεύθυνση που θα ορίσετε.

Όταν παραλάβετε το μόντεμ αντικατάστασης, πρέπει απλώς να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχονται στο κουτί και θα είστε και πάλι άμεσα συνδεδεμένοι.

 

Τι συνέβη;

Στις 24 Φεβρουαρίου, το δορυφορικό δίκτυο KA-Sat διακόπηκε σε αρκετές χώρες της Ευρώπης λόγω κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα τη διακοπή των ευρυζωνικών υπηρεσιών για ορισμένους πελάτες (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πελατών της bigblu) στο δίκτυο. Οι εθνικές αρχές στον κυβερνοχώρο εξακολουθούν να διερευνούν το περιστατικό και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πηγή. Πολλαπλά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση και ότι η Ουκρανία ήταν ο στόχος.

Η Viasat Inc. είναι ο ιδιοκτήτης και πάροχος δικτύου του δορυφόρου KA-Sat. Εμείς στη bigblu συνεργαζόμαστε με τη Viasat για να προσφέρουμε αυτή τη δορυφορική υπηρεσία σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Εμείς φροντίζουμε εσάς, τους πελάτες μας, αλλά δεν ελέγχουμε τον δορυφόρο ή το επίγειο δίκτυο.

Η επίθεση στον κυβερνοχώρο οδήγησε σε πρόβλημα με ορισμένα μόντεμ που χρησιμοποιούνται με το δορυφορικό δίκτυο KA-Sat (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πελατών μας), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν.