Επιστροφή στο σχολείο με την bigblu

8 Σεπτεμβρίου, 2020

Με τους μαθητές σε όλη τη χώρα να επιστρέφουν στα σχολεία τους, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές οικογένειες, γονείς και κηδεμόνες θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις καθώς προσαρμόζονται στη ρουτίνα του σχολείου. Για να τους υποστηρίξουμε, συγκεντρώσαμε μερικές εύχρηστες ψηφιακές συμβουλές και κόλπα που θα σας φανούν χρήσιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Από βασικές εφαρμογές εκμάθησης έως εργαλεία για να παραμένετε παραγωγικοί, σκεφτήκαμε τα πάντα για να διευκολύνουμε την επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα!

Εύκολη επιστροφή στο σχολείο

Μετά από μια μακρά περίοδο που τα σχολεία έμειναν αναγκαστικά κλειστά, η επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον μπορεί να τρομάζει. Καθώς τα μαθήματα γίνονται όλο και πιο απαιτητικά, ένα περιβάλλον στο σπίτι που ενθαρρύνει χαλαρωτικές δραστηριότητες μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση. Ο διαλογισμός είναι μια φανταστική δραστηριότητα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή ρουτίνα της οικογένειάς σας, για να σας βοηθήσει να διατηρείτε την ηρεμία και την εσωτερική σας γαλήνη. Το Headspace είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε καθώς διαθέτει ειδικούς πόρους για παιδιά, οι οποίοι κατηγοριοποιούνται ανά ηλικιακή ομάδα για μεγαλύτερη ευκολία. Το Mindful διαθέτει επίσης κοινόχρηστες χρήσιμες τεχνικές για γονείς που επικεντρώνονται στον διαλογισμό, μαζί με πρακτικές συμβουλές για χαλάρωση που εφαρμόζονται εύκολα από τα παιδιά. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε κίνηση στις ώρες χαλάρωσης ως οικογένεια, το Cosmic Kids παρέχει online ιστορίες γιόγκα για παιδιά κάθε ηλικίας.

Κάθε ημέρα είναι ημέρα για το σχολείο

Η σύνδεσή σας στο ίντερνετ δεν αποτελεί μόνο μια εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας, αλλά χρησιμεύει για να μαθαίνουν τα παιδιά στο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές που εστιάζουν στην εκπαίδευση, με εύχρηστα και ελκυστικά εργαλεία για την προώθηση της εκμάθησης στο ίντερνετ. Μήπως το παιδί σας θέλει να μάθει μια νέα γλώσσα ή να βελτιώσει κάποια που γνωρίζει ήδη; Το Duolingo είναι η κορυφαία εφαρμογή για διασκέδαση και μάθηση. Διατίθεται για επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet και κινητές συσκευές. Αν το παιδί σας πλησιάζει την ηλικία που επιθυμεί να δημιουργήσει το ψηφιακό του προφίλ, το Skillshare είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά του με τα πάντα, από μαθήματα φωτογραφίας μέχρι εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το επίπεδο δεξιοτήτων ή τα ενδιαφέροντά του παιδιού σας, υπάρχει κάτι για όλους όταν πρόκειται για μαθήματα στο ίντερνετ!

Τέλος στην αναβλητικότητα

Όλοι μας γινόμαστε αναβλητικοί, αλλά καθώς οι σχολικές υποχρεώσεις και οι εργασίες αρχίζουν να συσσωρεύονται, αν βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν μια αποτελεσματική ρουτίνα εργασίας στο σπίτι, ίσως μπορέσουν να συγκεντρώνονται πιο εύκολα και να μην αποσπάται η προσοχή τους. Η εφαρμογή παραγωγικότητας Forest είναι ένα πρακτικό εργαλείο για παραμένουν συγκεντρωμένα. Στην εφαρμογή, οι χρήστες φυτεύουν ένα ψηφιακό δέντρο που μεγαλώνει ενώ εργάζονται και πεθαίνει αν εγκαταλείψουν την εφαρμογή πολύ νωρίς—όσο πιο παραγωγικοί είναι, τόσο περισσότερα δέντρα θα μεγαλώνουν! Για να αποκτήσουν διάθεση για μελέτη, το Spotify μπορεί να τα βοηθήσει να κρατούν την ενέργειά τους σε υψηλά επίπεδα με λίστες αναπαραγωγής από Homework Beats για να ανεβάζουν τον ρυθμό της μελέτης μέχρι Perfect Concentration για να συγκεντρώνονται πιο εύκολα. Ωστόσο, αν η αναβλητικότητα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, η μείωση του χρόνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογές όπως το Offtime μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να παραμένουν συγκεντρωμένα.

 

Η επιστροφή στη ρουτίνα του σχολείου μπορεί να μην είναι πάντα απλή υπόθεση, αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε την εμπειρία λίγο πιο εύκολη με τη βοήθεια της δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης. Με τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους πόρους σαν να μένατε σε μια μεγάλη πόλη, ενώ θα μεγαλώνετε τα παιδιά σας σε μια όμορφη, αγροτική τοποθεσία.