Ο οδηγός μας για εργασία από το σπίτι μέσω δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης

30 Ιουλίου, 2020

Για πολλούς από μας, η κατ’ οίκον εργασία έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, καθώς συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις επικρατούσες συνθήκες. Είναι γεγονός ότι η εργασία από το σπίτι διαθέτει μια σειρά από οφέλη, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να απαντήσετε τα πρωινά email σας ενώ φοράτε ακόμα πυτζάμες ή την αποφυγή του συνωστισμού κατά την πρωινή σας μετάβαση στο χώρο εργασίας. Συνεπώς, οι διάφορες ανέσεις μέσα στο σπίτι μπορούν πράγματι να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με επιπρόσθετες οικογενειακές υποχρεώσεις και τις διάφορες προκλήσεις που προκύπτουν από την απομακρυσμένη επικοινωνία, μπορεί να καταστεί δύσκολη η διαχείριση του διαθέσιμου χρόνου μας και να κρατήσουμε τα κίνητρα μας ζωντανά.

Ευτυχώς, έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα ώστε να σας βοηθήσουμε να εργαστείτε απ’ το σπίτι. Με ορισμένες απλές προσαρμογές, θα σας δείξουμε τρόπους προκειμένου να αυξήσετε την αποδοτικότητα σας, να εκμεταλλευτείτε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ευρυζωνική δορυφορική σύνδεση bigblu που έχετε στη διάθεσή σας και πάνω απ’ όλα να εκτιμήσετε τον χώρο όπου εργάζεστε.

Διαμόρφωση γραφείου

Η διαμόρφωση των χώρων του γραφείου σας είναι το σημείο κλειδί που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα χαρούμενο εργασιακό περιβάλλον κατ’ οίκον. Εάν εργάζεστε στο ίδιο σημείο εδώ και μερικούς μήνες, μάλλον έφτασε η στιγμή να κάνετε ορισμένες αλλαγές!

Έργα τέχνης σε τοίχους
Μήπως έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ίδιους τέσσερις τοίχους όλο αυτό το χρονικό διάστημα; Δώστε χαρακτήρα στον χώρο σας προσθέτοντας κάδρα ή αφίσες με τα αγαπημένα σας έργα τέχνης. Επίσης, διάφορα μηνύματα παρότρυνσης και ενθάρρυνσης ή πασίγνωστες φράσεις μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας.

Φανταχτερά φυτά
Με μια πιο προσεκτική ματιά στον χώρο του γραφείου σας, θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι τα διάφορα φυτά μπορούν να αποτελέσουν μια φανταστική προσθήκη. Από εντυπωσιακές φτέρες έως ανθεκτικούς κάκτους, τα οικιακά φυτά συνιστούν ιδανικό τρόπο για να αποκτήσετε ένα μικρό κομμάτι από τη φύση στο σπίτι σας. (Παρέχουν επίσης μια τέλεια δικαιολογία ώστε να κάνετε συχνά διαλείμματα για να τα ποτίσετε!)

Αναβάθμιση αξεσουάρ
Τέλος, εάν είστε λάτρης της “παλιάς σχολής” και εργάζεστε με πιο παραδοσιακά μέσα, αγοράστε καινούρια γραφική ύλη ή χρήσιμα αξεσουάρ γραφείου, όπως ένα σημειωματάριο ή μια λάμπα που θα δώσει άλλο αέρα στον χώρο εργασίας σας.

Γίνετε ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας

Στον κόσμο της κατ’ οίκον εργασίας, η τεχνολογία αποτελεί βασικό μας σύμμαχο. Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να σκεφτούμε πώς η τεχνική εγκατάσταση των συσκευών μας μπορεί να μας διευκολύνει σε κάθε εργάσιμη ημέρα.

Σκεφτείτε ασύρματα
Η ασύρματη τεχνολογία είναι ένας εύκολος τρόπο για να αποδεσμεύσετε τον εργασιακό σας χώρο από ενοχλητικά καλώδια και σας παρέχει την ευελιξία να μεταφέρετε τη δουλειά σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο, εφόσον χρειαστεί. Πλέον, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές ασύρματων συσκευών όπως ακουστικά, πληκτρολόγια και ποντίκια που μπορείτε να εγκαταστήσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και τα οποία σας προσφέρουν δυνατότητα αξιόπιστης σύνδεσης μέσω Bluetooth.

Άνεση ήχου και βίντεο
Εάν πραγματοποιείτε συχνά βιντεοκλήσεις, η αναβάθμιση της σταθερής διαδικτυακής κάμερας (webcam) του υπολογιστή σας με ένα καινούριο εξωτερικό μοντέλο, θα διασφαλίσει ότι πελάτες και συνεργάτες θα έχουν τη δυνατότητα να σας βλέπουν σε πεντακάθαρη εικόνα HD. Όταν πρόκειται για ηχητικές κλήσεις, ένα ζευγάρι ποιοτικά ακουστικά ή ακόμα και ένα τηλέφωνο ανοιχτής ακρόασης για συνέδρια θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις άβολες στιγμές όπου προκύπτουν ζητήματα με την ένταση ή τη διαύγεια του ήχου στις καθημερινές σας κλήσεις.

Συνεχίστε τις συνεργασίες σας απρόσκοπτα

Η απρόσκοπτη online σύνδεση με τους συνεργάτες σας είναι ο βασικός τρόπος για να αυξήσετε την αποδοτικότητα σας και να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε την απόλυτη υποστήριξη ενώ εργάζεστε κατ’ οίκον. Η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση της bigblu προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη όπως μια ευρυζωνική σύνδεση με τεχνολογία οπτικών ινών (fibre broadband), οπότε μπορείτε να συνεχίσετε τις συνεργασίες σας, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Εργαλεία αποδοτικότητας
Τι θα κάναμε χωρίς την κλασσική λίστα υποχρεώσεων; Χρήσιμες εφαρμογές όπως οι Trello και Microsoft To Do παρέχουν απλά και εύχρηστα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να “χαρτογραφήσετε” τις καθημερινές εργασίες σας και να κατηγοριοποιήσετε τις λίστες σας, ώστε να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο. Παρόλο που οι υποδομές της δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης διαφέρουν από τις αντίστοιχες συνδέσεις με τεχνολογία οπτικών ινών, διαθέτουν το ίδιο δίκτυο δρομολογητών (ρούτερ) για τη μεταφορά δεδομένων από μια πηγή προς τον προορισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργικότητα των συγκεκριμένων εφαρμογών παραμένει η ίδια, είτε έχετε πρόσβαση μέσω δορυφόρου, είτε μέσω οπτικών ινών.

Εφαρμογές ομαδικής εργασίας
Οι τακτικές κλήσεις βίντεο και ήχου έχουν γίνει κοινό χαρακτηριστικό της κατ’ οίκον εργασίας. Zoom, Skype και Microsoft Teams παρέχουν στο σύνολό τους λειτουργίες για την υποστήριξη της αποτελεσματικής επικοινωνίας με την ομάδα σας, όπως επίσης και επιπρόσθετες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Όταν πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης, το “ταξίδι” των δεδομένων διαρκεί περισσότερο συγκριτικά με τα δεδομένα που διαβιβάζονται μέσω μιας ενσύρματης σύνδεσης, όπου ενδεχομένως παρατηρούνται καθυστερήσεις. Στον κλάδο μας, το ονομάζουμε “λανθάνων χρόνος”. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί τεράστιες μειώσεις στην καθυστέρηση των δορυφορικών ευρυζωνικών συνδέσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες βιώνουν απειροελάχιστη καθυστέρηση που διαρκεί μόνο μερικά χιλιοστά του δευτερόλεπτου.

Κοινόχρηστοι ψηφιακοί πόροι
Η απρόσκοπτη κοινοποίηση αρχείων και η πρόσβαση σε επαγγελματικά έγγραφα και οδηγούς μπορούν να σας βοηθήσουν στην απόλυτη οργάνωση της εργασίας σας και στη μείωση του χρόνου που δαπανάτε για την εύρεση της πιο πρόσφατης έκδοσης ενός εγγράφου. Το WeTransfer συνιστά ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για γρήγορη κοινοποίηση αρχείων, ενώ το Microsoft SharePoint προσφέρει μια χρήσιμη λύση για κοινή χρήση και οργάνωση αρχείων σε επίπεδο επιχειρήσεων. Εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα απομακρυσμένο ιδιωτικό εικονικό δίκτυο (VPN) μέσω μιας δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης, θα χρειαστείτε μια στατική διεύθυνση ΙΡ, την οποία έχουμε τη δυνατότητα να σας παράσχουμε σε ένα από τα εταιρικά πακέτα μας.

Με την κατ’ οίκον εργασία να έχει γίνει μια οικεία δραστηριότητα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κίνητρα σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η ομάδα μας βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει εσάς και τους συνεργάτες σας να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Επικοινωνήστε λοιπόν μαζί μας ώστε να βρείτε το κατάλληλο πακέτο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.