Πως Να Προγραμματισετε Ληψεις Και Ενημερωσεις

13 Ιουλίου, 2020

Η αναμονή για ενημερώσεις και λήψεις μπορεί στην καλύτερη των περιπτώσεων να διακόψει τις δραστηριότητες σας κατά τη διάρκεια της μέρας. Την παρούσα περίοδο όμως που πολλοί άνθρωποι εργάζονται ή παραδίδουν μαθήματα από το σπίτι, αυτά που συνήθως ήταν κάποτε εκνευριστικά, πλέον μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα. Σκεφτείτε για παράδειγμα να πρέπει να παρακολουθήσετε μια σημαντική τηλεδιάσκεψη και ο υπολογιστής σας να προσπαθεί να εκτελέσει κάποια ενημέρωση. Ίσως επίσης να θέλετε να επωφεληθείτε στον μέγιστο δυνατό βαθμό από γρήγορες ταχύτητες όταν οι άλλοι χρήστες δεν είναι online, ή να εκμεταλλευτείτε την απεριόριστη χρήση δεδομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε κάθε περίπτωση, το να έχετε τον έλεγχο για το πότε θα λάβουν χώρα οι ενημερώσεις και οι λήψεις θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρόνο και θα σας επιτρέψει να εργαστείτε, να διδάξετε ή απλά να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο απρόσκοπτα.

Προγραμματισμός ενημερώσεων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις ρυθμίσεις για τις ενεργές ώρες. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις ώρες όταν κατά κανόνα χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και κατά τις οποίες δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια αυτόματη επανεκκίνηση για ενημερώσεις. Μήπως έχετε αλλάξει προσφάτως τις ώρες αυτές ώστε να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκης παιδικής μέριμνας; Στα λειτουργικά Windows, μπορείτε να ελέγξετε και να ενημερώσετε τις εν λόγω ώρες κάνοντας κλικ στο μενού  Έναρξη και επιλέγοντας τις “Ρυθμίσεις”. Έπειτα, κάντε κλικ στο “Ενημέρωση & Ασφάλεια”. Η οθόνη “Ενημέρωση Windows” εμφανίζεται από προεπιλογή. Στο σημείο αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ενεργές ώρες σας.

Εάν θέλετε να ελέγξετε για ενημερώσεις σε αναμονή, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Η οθόνη “Ενημέρωση Windows” θα σας εμφανίσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις, τις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα. Ο προγραμματισμός των ενημερώσεων για μεταγενέστερο χρόνο είναι κάπως πιο περίπλοκος, αλλά η Microsoft εξηγεί λεπτομερώς το πώς γίνεται ο προγραμματισμός των ενημερώσεων εδώ.

Η εν λόγω διαδικασία διαφέρει σε Mac, αλλά είναι επίσης εφικτή. Για να συμβεί αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή Mac σας με την επιλογή ‘έλεγχος τώρα’ για αυτόματες ενημερώσεις. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιείται έλεγχος για ενημερώσεις την ίδια ώρα ημερησίως, εβδομαδιαίως ή μηνιαίως ανάλογα με την επιλογή σας. Μπορείτε να μείνετε ξύπνιος μέχρι αργά το βράδυ για να κάνετε την αλλαγή ή να αλλάξετε την ώρα στον υπολογιστή Mac και να την επαναφέρετε μόλις ολοκληρώσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Υπάρχει μια πιο λεπτομερής εξήγηση για το πώς μπορεί να γίνει αυτό εδώ.

Προγραμματισμός λήψεων

Υπάρχουν πολλά δωρεάν online εργαλεία για να διαχειριστείτε τις διαθέσιμες λήψεις σας. Έχουμε εντοπίσει μια καλοφτιαγμένη και ενημερωμένη λίστα με τα 10 Καλύτερα Προγράμματα Διαχείρισης Λήψεων για Windows στο beebom.com και σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά. Για τους χρήστες Mac, υπάρχει μια παρόμοια εύχρηστη λίστα με τα Καλύτερα Προγράμματα Διαχείρισης Λήψεων για Mac OS εδώ.

Όλα τα παραπάνω προγράμματα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους παραπάνω παρόχους. Σε περίπτωση όμως που βρεθείτε σε απόγνωση λόγω αργών λήψεων ή θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψη μεγάλων αρχείων προκαταβολικά, τα συγκεκριμένα εργαλεία μπορούν να αποφορτίσουν τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες λήψεις όταν δεν θα έχετε πίεση χρόνου.