μετAδοση μEσω IPTV

Το σύστημα μετάδοσης βίντεο και ήχου μέσω δορυφόρου στη συχνότητα της ζώνης KA που αποτελεί το πρότυπο του κλάδου. Βιντεοσκοπήστε περιεχόμενο ή κάντε ρεπορτάζ από οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης και, στη συνέχεια, στείλτε το υλικό για επιμέλεια στο κέντρο διαχείρισης περιεχομένου γρήγορα, αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Το NewsSpotter και το KA Pro Data, οι υπηρεσίες που εμπιστεύονται το BBC, το CNN και το Sky News, καθώς και στούντιο παραγωγής τεράστιων επιτυχιών, όπως το Skyfall, η ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει Σήμερα» και το Captain Phillips, αποτελούν την ιδανική λύση για ρεπόρτερ και συνεργεία ειδήσεων, προσωρινά κέντρα Τύπου, εταιρείες επιτόπιας παραγωγής (εντός και εκτός χώρας), ζωντανές εκδηλώσεις, υπεύθυνους ψυχαγωγίας και φωτογράφους.

icon of ΕγγυημEνη ταχyτητα 10 Mbps

ΕγγυημEνη ταχyτητα 10 Mbps

Αυτή είναι η ταχύτητα μιας μη μεριζόμενης (uncontended) σύνδεσης, η οποία προσφέρει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για παροχή περιεχομένου χωρίς προβλήματα συμφόρησης δικτύου.

icon of ΖωντανH μετAδοση H προεγγραφH

ΖωντανH μετAδοση H προεγγραφH

Χάρη στον ενσωματωμένο πομποδέκτη και διαποδιαμορφωτή, μπορείτε να μεταδίδετε ζωντανό ή προεγγεγραμμένο περιεχόμενο οπουδήποτε στην Ευρώπη, ακόμα και σε μέρη της Βορείου Αφρικής.

icon of ΧωρIς οικονομικH επιβAρυνση Eως τη χρHση

ΧωρIς οικονομικH επιβAρυνση Eως τη χρHση

Μπορείτε να απολαμβάνετε πρόσβαση στο δίκτυο όποτε χρειάζεται χάρη στο πρόγραμμα Pay As You Go (PAYG), χωρίς να επιβαρύνεστε με άλλες χρεώσεις μέχρι τη χρήση του συστήματός σας.

icon of ΠαροχH προαιρετικων εξατομικευμEνων προγραμμAτων

ΠαροχH προαιρετικων εξατομικευμEνων προγραμμAτων

Προαιρετική ιδιωτική δρομολόγηση για επιπλέον ασφάλεια και διαρκή συνδεσιμότητα για τη διαχείριση και μετάδοση των κρατήσεων ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ

Σyστημα μετAδοσης Flyaway μEσω δορυφoρου ΚΑ

Η πλέον οικονομικά αποδοτική λύση για μετάδοση από κινητές συσκευές: Μπορούμε να πιστοποιήσουμε την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα της κεραίας FlyAway της bigblu, αν και δεν είμαστε ο πλέον αμερόληπτος κριτής, δεδομένου ότι τη σχεδιάσαμε και την κατασκευάσαμε εμείς οι ίδιοι.

Μπορείτε, εντούτοις, να βασιστείτε στην κρίση του BBC, του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και των αστυνομικών δυνάμεων της Αγγλίας Thames Valley και Metropolitan που τη χρησιμοποιούν συχνά.

Επανασχεδιάσαμε το σύστημα Fly-Away ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε απαιτητικές συνθήκες και συχνή κακομεταχείριση στο περιβάλλον εργασίας. Η βάση παράγεται από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας και κατεργασμένα κράματα, ειδικά σχεδιασμένα για χρήση σε αντίξοες συνθήκες.

Οι κεραίες Flyaway της εταιρείας μας χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από την αστυνομία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τον στρατό, αλλά και μια σειρά επαγγελματικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Κάθε κιτ διατίθεται με δύο μόντεμ και δύο πομποδέκτες για να έχετε πάντα ανταλλακτικά κατά τη χρήση σε δύσκολες ή απαιτητικές συνθήκες. Είμαστε ο μοναδικός προμηθευτής που παρέχει, κατά κανόνα, συστήματα με ανταλλακτικά «cold spare».

Download – Αρχείο προδιαγραφών (στα Αγγλικά)

ΣειρA Dawson

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί το GC-Zero 70 είναι η πιο δημοφιλής κεραία αυτόματης λήψης στην Ευρώπη.

Η κεραία πολύ χαμηλού προφίλ (240 mm) δεν αυξάνει σημαντικά το ύψος του οχήματος. Το αυτόματο σύστημα σκόπευσης εξασφαλίζει ευκολία στη ρύθμιση και τη χρήση, ενώ δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση για το περιβάλλον χρήσης, το οποίο όμως, αν χρειαστεί, παρέχει στον χειριστή τον απόλυτο έλεγχο

Η κεραία GC-Zero 70 είναι τόσο ελαφριά και μικρή σε διαστάσεις που μπορεί να στερεωθεί σε οποιοδήποτε βασικό όχημα. Ενσωματώνεται σε εφαρμογές μετάδοσης SD και HD για διαδικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο με κωδικοποιητές MPEG 4 για έκτακτα δελτία, ενώ αποτελεί την ιδανική λύση για την αντικατάσταση τερματικών Inmarsat και συστημάτων 4G με υψηλή αναλογία υπερκάλυψης.

Με όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το BBC χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα σε 70 και πλέον από τα οχήματά του, ενώ πιθανότατα αποτελεί την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία αυτόματης λήψης στην Ευρώπη. Προσφέρει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τεχνολογία ελέγχου, ενώ ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται παρά ελάχιστο σέρβις. Όλα τα ανταλλακτικά μέρη και η υποστήριξη παρέχονται τοπικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Dawson-Dynamic, κατασκευαστές αυτής της συγκεκριμένης κεραίας κέρδισαν το βραβείο εταιρικής καινοτομίας «Queens Award for Enterprise Innovation» το 2016.

Download – Αρχείο προδιαγραφών (στα Αγγλικά)

Cobham Explorer 8100

Αυτή είναι η λύση δορυφορικής μετάδοσης της Cobham για αυτόματη λήψη, η οποία αναγνωρίζεται ως η «βέλτιστη στην κατηγορία της».

Περιλαμβάνει τα εξής: Κύκλο λειτουργίας 100% Τριαξονική κλειδαριά Τεχνολογία δυναμικής διόρθωσης σκόπευσης Κεραία 1 m, η οποία χρειάζεται σέρβις μόνο κάθε 5 χρόνια.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία σταθεροποιημένων κεραιών SATCOM με σύστημα VSAT της Cobham, το μοντέλο 8100 προσφέρει την πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα σε αυτήν την κατηγορία. Η κεραία από ανθρακονήματα και η ποιότητα κατασκευής MIL-SPEC συνεπάγονται μοναδική διαχείριση της κίνησης των οχημάτων («συνεχές τράνταγμα») γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη κεραία ιδανική επιλογή για μετάδοση βίντεο σταθερής απόδοσης σε αντίξοες συνθήκες με υψηλούς ανέμους.

Η κεραία Cobham προσφέρει γρήγορη δορυφορική λήψη που θεωρείται κορυφαία στον κλάδο, με σκόπευση η οποία επιτυγχάνεται σε λιγότερο από δύο λεπτά, καθιστώντας τη σύνδεση σε δορυφόρο μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο Wi-fi και περιβάλλον χρήσης μέσω Web για εύκολη διαμόρφωση επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών και smartphone.

Download – Αρχείο προδιαγραφών (στα Αγγλικά)

AKD Sat-Comm Flyaway Karbon-75

Το Karbon-75 είναι η πιο μικρή, ελαφριά κεραία τύπου flyaway για δορυφόρους KA με την υψηλότερη απόδοση στην αγορά.

Μπορεί να συναρμολογηθεί από ένα μόνο άτομο χωρίς εργαλεία, σε μόλις ένα λεπτό, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τις υπηρεσίες συλλογής ειδήσεων και διάσωσης.

Το τμηματοποιημένο κάτοπτρο 75 cm από ανθρακονήματα κατασκευάζεται με ακρίβεια και στερεώνεται με άγκιστρα με μεγάλη διάρκεια ζωής για τη διατήρηση ιδανικής ακρίβειας επιφάνειας ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις.

Τα τμήματα του κατόπτρου, ο πομποδέκτης E-Tria, το τρίποδο και το σακίδιο μόντεμ χωράνε σε μια μαλακή θήκη με προστατευτική επένδυση σε μέγεθος σακιδίου πλάτης. Το βάρος ολόκληρης της θήκης δεν υπερβαίνει το όριο των 23 kg για τις παραδοτεές αποσκευές στα αεροπλάνα και συνάδει με τους τρέχοντες κανονισμούς της IATA που διέπουν τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τις αποσκευές. Αν απαιτείται, μπορούμε επίσης να σας παρέχουμε μια θήκη με σκληρό περίβλημα.

Η κεραία Karbon-75 παρέχεται με ένα μοναδικό περίβλημα για μόντεμ, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, το οποίο στερεώνεται στο πίσω μέρος του πηδαλίου του κύριου κατόπτρου, γεγονός που την καθιστά ιδανική για χρήση σε αντίξοες συνθήκες. Το περίβλημα μόντεμ περιλαμβάνει βάσεις στερέωσης τύπου v-lock για δύο μπαταρίες, σύστημα Wi-Fi μεγάλης εμβέλειας, μόντεμ Surfbeam Pro 2 και πομποδέκτη E-Tria. Το τρίποδο χρησιμοποιεί μια βάση στερέωσης ακριβείας συστήματος καρντάν, η οποία διευκολύνει την ευθυγράμμιση με το έδαφος και τη σκόπευση με ακρίβεια.

Download – Αρχείο προδιαγραφών (στα Αγγλικά)

Βραχυπρoθεσμη ενοικIαση

Η bigblu σάς προσφέρει την επιλογή ενοικίασης του τερματικού δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης, προκειμένου να σας παρέχει τη βέλτιστη ευελιξία για την ιδανική κάλυψη άτυπων εκδηλώσεων, φεστιβάλ, αθλητικών συναντήσεων, εκθέσεων ή συνεδρίων

Αν χρειαστεί, παρέχουμε σχετική εκπαίδευση στα κεντρικά γραφεία μας στην Ευρώπη που βρίσκονται στο Bicester.

Έχετε τη δυνατότητα να ενοικιάσετε τον εξοπλισμό ή να σας στείλουμε έναν από τους εγκεκριμένους συνεργάτες μας με τον αντίστοιχο δορυφορικό εξοπλισμό στην τοποθεσία της επιλογής σας. Θα πραγματοποιήσουν την εγκατάσταση και τη σύνδεση με τον δορυφόρο, και θα σας παραδώσουν τον εξοπλισμό ή θα αναλάβουν ολόκληρη την εκδήλωση. Η bigblu μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία με ασύρματο ίντερνετ, εάν αυτό εξυπηρετεί τις ειδικές περιστάσεις της εκδήλωσης και της τοποθεσίας σας. Ενημερώστε μας σχετικά κατά την παραγγελία του συστήματος. Επιπλέον, μπορούμε να παρέχουμε συνεργείο το οποίο θα αναλάβει τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Οι ετοιμοπαράδοτες υπηρεσίες Pro Data εξασφαλίζουν λήψεις με ταχύτητα έως και 30 Mbps, αποστολές 6 Mbps και λειτουργούν ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα σταθερής γραμμής. Είναι ένα πραγματικά αυτόνομο σύστημα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κεντρικό σημείο παροχής ρεύματος (ή μια γεννήτρια, αντιστροφέα κ.λπ.)-μπορεί να είναι στη μέση ενός χωραφιού, στην κορυφή ενός βουνού ή σε οποιαδήποτε δομή, όπως σε μια κατασκευή Portakabin ή ένα εμπορευματοκιβώτιο.

Αν δεν έχετε ενοικιάσει στο παρελθόν κιτ τέτοιου τύπου, ένα μέλος της ομάδας ειδικών μας μπορεί να σας καθοδηγήσει ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Ο KA-SAT, ο πρώτος δορυφόρος υψηλής ταχύτητας μετάδοσης (HTS) στην Ευρώπη, σηματοδοτεί μια νέα γενιά δορυφόρων πολλαπλών δεσμών εκπομπής, μεγάλης χωρητικότητας. Η επαναστατική ιδέα του KA-SAT βασίζεται σε ωφέλιμο φορτίο 82 δεσμών που εκπέμπουν στη ζώνη συχνότητας Ka, οι οποίες συνδέονται σε ένα δίκτυο δέκα επίγειων σταθμών. Αυτή η διαρρύθμιση επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση συχνοτήτων 20 φορές και θέτει τη συνολική ταχύτητα μετάδοσης πέρα από τα 90 Gbps.

Η κράτηση στην υπηρεσία NewsSpotter πραγματοποιείται μέσω μιας πύλης αυτόματης κράτησης ή απλώς μέσω επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία μας στην Ευρώπη, που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χρέωση για αυτήν την υπηρεσία γίνεται με βάση τον χρόνο χρήσης και τα GB δεδομένων που έχουν εκπεμφθεί. Για την υπηρεσία διαρκούς συνδεσιμότητας ισχύει μηνιαία χρέωση ανάλογα με τη χρήση, η οποία χρεώνεται επίσης ανά GB. ΔΕΝ υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις ή απαιτήσεις για εκ των προτέρων αγορά ευρυζωνικής σύνδεσης, εκτός εάν απαιτούνται πρόσθετες υπηρεσίες.

Η Bigblu παρείχε εκτενείς υπηρεσίες μετάδοσης μέσω του KA στις Fox News και Bell Media για τον βασιλικό γάμο του Πρίγκιπα Χάρι και της Meghan Markle. Διαβάστε περισσότερα για τη μεγάλη ημέρα εδώ.

Η Tinopolis, ο διεθνής παραγωγός και διανομέας ΜΜΕ, χρησιμοποιεί την κεραία αυτόματης καθοδήγησης 1 μέτρου Cobham του δορυφόρου KA για τη γνωστή μονάδα εξωτερικών μεταδόσεών τους (Outside Broadcast Unit). Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες μετάδοσης της Cobham εδώ.

Η RTÉ, ο διεθνής ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, παρείχε την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των ιρλανδικών εθνικών εκλογών τον Φεβρουάριο, σε συνεργασία με την bigblu προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δορυφορική υπηρεσία της συλλογής ειδήσεων, το Newspotter. Μάθετε περισσότερα για τις προετοιμασίες εδώ.

Η RAW Productions χρησιμοποίησε την τεχνολογία δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης της bigblu για να μεταδώσει ζωντανά τις εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Μάχης του Σομ. Διαβάστε περισσότερα για την παραγωγή εδώ.

Η Film Wifi εμπλούτισε το οπλοστάσιο του δορυφορικού εξοπλισμού της με την κεραία Dawson Auto-Acquire για να παρέχει λύσεις μετάδοσης και παραγωγής σε εταιρείες παραγωγής ταινιών σε δυσπρόσιτα μέρη. Διαβάστε περισσότερα για τη λειτουργία της εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται περισσότερο η υπηρεσία NewsSpotter;
Η υπηρεσία NewsSpotter είναι ένα ισχυρό σύστημα δορυφορικής μετάδοσης μέσω συχνοτήτων KA, σχεδιασμένο για χρήση από ομάδες παραγωγής ή μετάδοσης κάθε τύπου και ειδικότερα: από ρεπόρτερ και συνεργεία ειδήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, προσωρινά κέντρα Τύπου, επιτόπιες εταιρείες παραγωγής εντός της χώρας ή στο εξωτερικό, φορείς κάλυψης ζωντανών και αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και από υπεύθυνους ψυχαγωγίας και φωτογράφους. Το σύστημα χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό, την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πόσο μεγάλο είναι το σύστημα NewsSpotter σε μέγεθος;
Αρκετά συμπαγές ώστε να χωράει σε ένα σακίδιο πλάτης για χρήση σε αεροπλάνο και αρκετά μικρό για να στερεώνεται στην οροφή ενός μικρού αυτοκινήτου, το NewsSpotter μπορεί να συνδέει στη στιγμή φορητά συνεργεία ειδήσεων με στούντιο για ζωντανή μετάδοση εγγεγραμμένου υλικού, εικόνων και δεδομένων. Παρέχοντας εγγενή συνδεσιμότητα IP, το NewsSpotter ενσωματώνεται τέλεια στις ροές εργασιών των σύγχρονων λειτουργιών συλλογής ειδήσεων και διατίθεται σε όλο το αποτύπωμα του δορυφόρου KA-SAT το οποίο καλύπτει την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι γίνεται εάν δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους εξοπλισμό μετάδοσης;
Για να βοηθήσουμε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν τη νέα τεχνολογία, προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση στους νέους πελάτες μας στα κεντρικά γραφεία μας που βρίσκονται στην πόλη Bicester, στην περιοχή Oxfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή. Η εκπαίδευση που παρέχουμε για τη χρήση της υπηρεσίας διαρκεί μόλις δύο ώρες. Εκπαιδεύουμε τους συμμετέχοντες ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν τον δορυφόρο και να χρησιμοποιούν την πύλη κράτησης, για να μπορούν να ρυθμίζουν το σύστημα και να το αξιοποιούν στο έπακρο πολύ γρήγορα.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση συγκεκριμένου χρόνου μετάδοσης;
Η κράτηση στην υπηρεσία NewsSpotter πραγματοποιείται μέσω μιας πύλης αυτόματης κράτησης ή απλώς μέσω επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία μας στην Ευρώπη, που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χρέωση για αυτήν την υπηρεσία γίνεται με βάση τον χρόνο χρήσης και τα GB δεδομένων που έχουν εκπεμφθεί. Για την υπηρεσία διαρκούς συνδεσιμότητας ισχύει μηνιαία χρέωση ανάλογα με τη χρήση, η οποία χρεώνεται επίσης ανά GB. ΔΕΝ υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις ή απαιτήσεις για εκ των προτέρων αγορά ευρυζωνικής σύνδεσης, εκτός εάν απαιτούνται πρόσθετες υπηρεσίες.

Επηρεάζει η κακοκαιρία το σύστημα;
Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι μπορεί να το επηρεάσει. Ωστόσο, θα πρέπει να προκύψουν «ακραίες» καιρικές συνθήκες, οι οποίες συνήθως απλώς επιβραδύνουν το σύστημα. Έτσι ο κίνδυνος για πλήρη αποσύνδεση είναι ελάχιστος. Η συνολική απόδοση του δορυφόρου KA-Sat NewsSpotter είναι κατά κανόνα >99,5%, ποσοστό το οποίο είναι υψηλότερο από τις υπηρεσίες σταθερής γραμμής.

IPTV

Οι δορυφόροι έχουν δυνατότητα παροχής πάνω από 100 Gbit/s μέσω τεχνολογιών πολλαπλών δεσμών εκπομπής, γεγονός που καθιστά αυτήν την τεχνολογία ιδανική για εφαρμογή σε δίκτυα IPTV. Η χρήση δεσμών εκπομπής μέσω δορυφόρου για τη μεταφορά σήματος IP είναι άκρως σημαντική για την αντιμετώπιση δύο από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της IPTV με τη χρήση επίγειων καλωδίων: την ταχύτητα και το εύρος ζώνης της σύνδεσης και τη διαθεσιμότητα.

Modem μετάδοσης

Όλες οι κεραίες παρέχονται με τον πομποδέκτη σταθερής κατάστασης Eutelsat Solid State Transceiver (E-Tria) και το modem Pro 2 Broadcast, το οποίο προσφέρει κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρώπη (με την επιφύλαξη τοπικών περιορισμών στην άδεια). Η Eutelsat διαθέτει άδεια η οποία καλύπτει το 100% της Δυτικής Ευρώπης και τμήματα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το σύστημα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ με χρήση των δορυφόρων Viasat Exede.

Ταχύτητα

Η υπηρεσία παρέχει ταχύτητα ανοδικής σύνδεσης έως 10 Mbps και ταχύτητα καθοδικής σύνδεσης 10 Mbps σε αναλογία 1:1 (αξιόπιστη).

Η Bigblu μπορεί να σας προτείνει τοπικούς εταίρους στις ΗΠΑ.

Η μετάδοση εικόνας και ήχου είναι συχνή πρακτική κάθε μεγάλης εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών ή ταινιών. Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι τα συστήματά μας μετάδοσης εικόνας και ήχου έχουν χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες μεγάλες παραγωγές τηλεοπτικών εκπομπών ή ταινιών (μεταξύ πολλών άλλων), είτε μέσω ενός από τα κανάλια-εταίρους μας είτε άμεσα μέσω εμάς:

Ταινίες: Spectre (Τζέιμς Μποντ), War Horse, Inception, Sherlock Holmes, Captain America, X-Men: First Class, Gravity, Captain Phillips, World War Z, Guardians of the Galaxy, The Imitation Game, Dracula, Night at the Museum 3, Testament of Youth, Avengers 2, Tarzan, Mission Impossible 5, Me Before You, Eddie the Eagle, The Crown.

Τηλεόραση: Embarrassing Bodies, Atlantis του BBC, Spooks, Winterwatch, Springwatch, Rides του ITV,

Ραδιοτηλεοπτικοί φορείς: SkyNews, CNN, BBC News (ραδιόφωνο και τηλεόραση), RTÉ