ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

26 Ιουνίου, 2017

Ενώ η ταχύτητα της δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης έχει αυξηθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι να εξασφαλίσετε καλύτερη απόδοση για το δορυφορικό internet στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας. Έχετε ενημερωθεί για όλες τις δυνατότητες και τις βελτιώσεις της απόδοσης;

Θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές οι οποίες θα απογειώσουν την εμπειρία σας με τη σύνδεση στο internet μέσω δορυφόρου.

Η εγκατάστασή σας

Ο δορυφόρος ευρυζωνικής σύνδεσης παρέχει internet μέσω δορυφορικού πιάτου το οποίο στερεώνεται στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας. Αντί να περιμένετε πότε θα φτάσουν οι οπτικές ίνες στην περιοχή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση που είναι διαθέσιμη αμέσως.

Σας προσφέρονται εργαλεία ευρυζωνικής σύνδεσης για να ελέγξετε και να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα, την ποιότητα και τους μετρητές της ευρυζωνικής σύνδεσης. Για τους κατοίκους της περιφέρειας, η πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ ήταν μέχρι τώρα άπιαστο όνειρο. Οι αργές ή ανύπαρκτες συνδέσεις καθιστούν απλές καθημερινές διαδικασίες στο ίντερνετ χρονοβόρες και επίπονες.

Πώς να επιτύχετε τη βέτιστη απόδοση

Για να διασφαλίσετε ότι το ευρυζωνικό σήμα είναι καθαρό και αξιοποιεί το πλήρες δυναμικό του σε επίπεδο ταχύτητας και αξιοπιστίας, ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που μπορείτε να ελέγξετε γύρω από το σπίτι σας και στις ρυθμίσεις σας.

Απομακρύνετε τα εμπόδια

Απομακρύνετε τυχόν εμπόδια που παρεμβάλλονται μεταξύ του σήματος το οποίο εκπέμπεται από το πιάτο προς τον δορυφόρο. Κόψτε τυχόν θάμνους ή δέντρα τα οποία ενδέχεται να παρεμποδίζουν την ευθεία γραμμή επικοινωνίας με τον δορυφόρο.

Ελέγξτε τη θέση του δορυφoρικού πιάτου

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη βέλτιστη κατεύθυνση για το σήμα και να επανατοποθετήσετε το πιάτο σας. Αν δεν είστε σίγουροι ή φοβάστε να μετακινήσετε το πιάτο, μπορείτε να ζητήσετε από έναν από τους τεχνικούς μας να επισκεφθεί το σπίτι σας και να ελέγξει τη θέση του (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

Κλείστε τα περιττά παράθυρα στον υπολογιστή σας

Όσο περισσότερα παράθυρα έχετε ανοιχτά στον υπολογιστή σας και όσες περισσότερες εφαρμογές εκτελείτε ταυτόχρονα, τόσο πιο αργή θα είναι η σύνδεσή σας στο internet. Για τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, κλείστε όλα τα στοιχεία που δεν χρειάζεστε και θα απολαύσετε ταχύτερη σύνδεση.

Μην παραμελείτε τις ενημερώσεις λογισμικού

Όπως οποιοδήποτε σύστημα, πραγματοποιούνται συχνά ενημερώσεις του λογισμικού με το modem ή το router σας. Ρωτήστε τον διαχειριστή δικτύου σας εάν το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο.

Ώρα για μετακίνηση εξοπλισμού

Αν μετά από όλα αυτά, η ταχύτητα της σύνδεσης εξακολουθεί να είναι υπερβολικά αργή, ίσως έχει έρθει η ώρα να μετακινήσετε τον εξοπλισμό σας σε άλλο σημείο του σπιτιού σας. Ενδέχεται να υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια ή παρεμβαλλόμενα σήματα στο σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμός σας.

Επιπλέον επιλογές

Όπως και με άλλες παραδοσιακές συνδέσεις στο internet μέσω τηλεφωνικών γραμμών, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ασύρματο router για εκπομπή του σήματος σε όλο το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να ενημερωθείτε από τον πάροχο internet σχετικά με αυτήν την επιλογή, εάν θέλετε να αποκτάτε πρόσβαση στο internet από τις κινητές συσκευές σας. Ειδάλλως, αν έχετε τις κατάλληλες τεχνολογικές γνώσεις, μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε μόνοι σας ένα ασύρματο router.

Αν αυτό που ζητάτε είναι κυρίως επιπρόσθετα δεδομένα, μπορείτε να αγοράσετε συμπληρωματικά δεδομένα (volume booster) από τον πάροχο δορυφορικού internet ή να ρωτήσετε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε το συμβόλαιό σας.

Μερικές εταιρείες προσφέρουν απεριόριστη νυχτερινή χρήση. Έτσι μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψη μεγάλων αρχείων, ενημερώσεων λογισμικού, ταινιών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων ενώ κοιμάστε. Και όλα αυτά, χωρίς να καταναλώνετε το μηνιαίο ποσοστό δεδομένων του συμβολαίου σας.