Συχνές ερωτήσεις - Μεταδόσεις

Newsspotter

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία NewsSpotter;
Η υπηρεσία NewsSpotter είναι ένα ισχυρό σύστημα δορυφορικής μετάδοσης μέσω συχνοτήτων KA, σχεδιασμένο για χρήση από ομάδες παραγωγής ή μετάδοσης κάθε τύπου και ειδικότερα: από ρεπόρτερ και συνεργεία ειδήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, προσωρινά κέντρα Τύπου, εταιρείες παραγωγής στο σημείο των γυρισμάτων (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), φορείς κάλυψης ζωντανών και αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και από υπεύθυνους ψυχαγωγίας και φωτογράφους. Το σύστημα χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό, την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πόσο μεγάλο είναι το σύστημα NewsSpotter σε μέγεθος;
Αρκετά συμπαγές ώστε να χωράει σε ένα σακίδιο πλάτης για χρήση σε αεροπλάνο και αρκετά μικρό για να στερεώνεται στην οροφή ενός μικρού αυτοκινήτου, το NewsSpotter μπορεί να συνδέει στη στιγμή φορητά συνεργεία ειδήσεων με στούντιο για ζωντανή μετάδοση εγγεγραμμένου υλικού, εικόνων και δεδομένων. Παρέχοντας εγγενή συνδεσιμότητα IP, το NewsSpotter ενσωματώνεται τέλεια στις ροές εργασιών των σύγχρονων λειτουργιών συλλογής ειδήσεων και διατίθεται σε όλο το αποτύπωμα του δορυφόρου KA-SAT το οποίο καλύπτει την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι γίνεται εάν δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από τέτοιου είδους εξοπλισμό μετάδοσης;
Για να βοηθήσουμε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν τη νέα τεχνολογία, προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση στους νέους πελάτες μας στα κεντρικά γραφεία μας που βρίσκονται στο Bicester, στην περιοχή Oxfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή. Η εκπαίδευση που παρέχουμε για τη χρήση της υπηρεσίας διαρκεί μόλις δύο ώρες. Εκπαιδεύουμε τους συμμετέχοντες ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν τον δορυφόρο και να χρησιμοποιούν την πύλη κράτησης, για να μπορούν να ρυθμίζουν το σύστημα και να το αξιοποιούν στο έπακρο πολύ γρήγορα.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση συγκεκριμένου χρόνου μετάδοσης;
Η κράτηση στην υπηρεσία NewsSpotter πραγματοποιείται μέσω μιας πύλης αυτόματης κράτησης ή απλώς μέσω επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία μας στην Ευρώπη, που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας NewsSpotter αρχίζει να ισχύει από τη στιγμή της μετάδοσης GB. Για την υπηρεσία διαρκούς συνδεσιμότητας ισχύει μηνιαία χρέωση ανάλογα με τη χρήση, η οποία χρεώνεται ανά GB. ΔΕΝ υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις ή απαιτήσεις για εκ των προτέρων αγορά ευρυζωνικής σύνδεσης, εκτός εάν απαιτούνται πρόσθετες υπηρεσίες.

Επηρεάζει η κακοκαιρία το σύστημα;
Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι μπορεί να το επηρεάσει. Ωστόσο, θα πρέπει να προκύψουν «ακραίες» καιρικές συνθήκες, οι οποίες συνήθως απλώς επιβραδύνουν το σύστημα. Έτσι ο κίνδυνος για πλήρη αποσύνδεση είναι ελάχιστος. Η συνολική απόδοση του δορυφόρου KA-Sat NewsSpotter είναι κατά κανόνα >99,5%, ποσοστό το οποίο είναι υψηλότερο από τις υπηρεσίες σταθερής γραμμής.

Σύστημα KA-Sat Flyaway

Ποιο είναι το μέγεθος του εξοπλισμού τύπου Fly-Away όταν πακετάρεται;
Η βάση αποσυναρμολογείται εύκολα και χωράει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία σε δύο θήκες κατάλληλες για μεταφορά με αεροπορικές γραμμές. Η θήκη πληροί τις προδιαγραφές για το βάρος και τις διαστάσεις των παραδοτέων αποσκευών.

Σε πόση ώρα είναι το προϊόν έτοιμο για χρήση;
Από την αφαίρεση του προϊόντος από τη συσκευασία έως και τη σύνδεση στο internet μεσολαβούν κατά κανόνα λιγότερο από 15 λεπτά.

Τι είναι η κάλυψη «Shoot & Scoot»;
Το βασικό σύστημα παρέχεται με τον πομποδέκτη στερεής κατάστασης Eutelsat Solid State Transceiver (E-Tria) και το modem Pro 2 Broadcast το οποίο προσφέρει κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρώπη (με την επιφύλαξη τοπικών περιορισμών στην άδεια). Η Eutelsat διαθέτει άδεια η οποία καλύπτει το 100% της Ευρώπης και τμήματα της Βόρειας Αφρικής. Το σύστημα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ με χρήση των δορυφόρων Viasat Exede.

Ποιες είναι οι διαστάσεις του;
Η θήκη του εξοπλισμού (γεμάτη) ζυγίζει 34,8 kg. Οι διαστάσεις της είναι: περίπου 540 x 410 x 1105 mm
Η θήκη για το δορυφορικό πιάτο/την κεραία (γεμάτη) ζυγίζει 24,6 kg. Οι διαστάσεις της είναι περίπου 860 x 260 x 880 mm.

Dawson GC-Zero 70 KA-SAT

Σε ποιους απευθύνεται η λύση GC-Zero 70K;
Το GC-Zero 70K είναι η ιδανική λύση συστημάτων κεραίας υψηλής ποιότητας για επαγγελματίες στον τομέα της επικοινωνίας. Το εξαιρετικά μικρό μέγεθος της δορυφορικής κεραίας σημαίνει ότι ο δορυφόρος μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με τα περισσότερα οδικά οχήματα, καθώς και μέσω ελικοπτέρων ή εμπορικών αεροσκαφών. Συναρμολογείται πολύ πιο εύκολα από πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα και είναι κατά κανόνα έτοιμο για χρήση σε 4 λεπτά.

Πόσο περίπλοκη είναι η λειτουργία του;
Το λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στη δορυφορική κεραία Dawson είναι προγραμματισμένο εκ των προτέρων να πραγματοποιεί αναζήτηση του δορυφόρου KA-SAT με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, όπως η τυπική μας κεραία, δεν χρειάζεται να είστε μηχανικοί δορυφόρων για να τη θέσετε σε λειτουργία.

Πληροί τις υψηλές προδιαγραφές των ραδιοτηλεοπτικών φορέων;
Η δορυφορική κεραία SC-Zero 70K μπορεί να μεταδώσει σήματα video διαδικτυακού ραδιοφώνου, SD και HD, καθώς και να παρέχει κινητό internet μέσω δορυφόρου.

Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν «Go»;
Το Go έχει σχεδιαστεί για περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται χρήση σε καθημερινή βάση. Το εξαιρετικά μικρό μέγεθος της δορυφορικής κεραίας σημαίνει ότι ο δορυφόρος μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με τα περισσότερα οδικά οχήματα, καθώς και μέσω ελικοπτέρων ή εμπορικών αεροσκαφών. Συναρμολογείται πολύ πιο εύκολα από πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα και είναι κατά κανόνα έτοιμο για χρήση σε 4 λεπτά.

Cobham Explorer

Τι επιπλέον μου προσφέρει η πιο δαπανηρή λύση Cobham 8100;
Το Cobham Explorer 8100 είναι η ιδανική λύση για χρήση σε απαιτητικές συνθήκες και συχνή μετάδοση σε περιοχές με αντίξοες συνθήκες. Συνήθως, ξαφνικές κινήσεις, όπως η αποβίβαση ενός ατόμου από το όχημα ή ο δυνατός άνεμος μπορεί να διακόψουν τη σύνδεση με τον δορυφόρο. Μηχανικές κρούσεις μόλις 0,3 βαθμών μπορούν να επιφέρουν άμεση απώλεια σήματος. Η κεραία από ανθρακοΐνες 1 Μ εξασφαλίζει καλύτερο σήμα.

Ο δορυφόρος SATCOM της Cobham εφαρμόζει «δυναμική διόρθωση σκόπευσης» από τις σταθεροποιημένες ναυτικές κεραίες που διαθέτει αυτή η νέα σειρά κεραιών VSAT τύπου Comms-On-The-Pause. Η δυναμική διόρθωση σκόπευσης διασφαλίζει την αδιάλειπτη μετάδοση εκεί όπου παρόμοιες κεραίες παρουσιάζουν πλήρη απώλεια σήματος.

Πόσο περίπλοκη είναι η λειτουργία του;
Η λύση Explorer 8100 παρέχεται με ενσωματωμένο Wi-Fi για εύκολη πρόσβαση στο τερματικό και το ίδιο περιβάλλον χρήσης βάσει internet που αναπτύχθηκε για τη σειρά κεραιών Inmarsat GX του δορυφόρου SATCOM της Cobham. Μετά τη σύνδεση, η λύση Explorer 8100 παρέχει υψηλή απόδοση, συνεχή συνδεσιμότητα στο πεδίο, βέλτιστη υποστήριξη της διαδικτυακής αναμετάδοσης (streaming) video υψηλής συχνότητας, μεταφορά δεδομένων υψηλής απόδοσης και επικοινωνία σε έκτακτες περιπτώσεις ή καταστάσεις στρατηγικής σημασίας.

AKD Sat-comm Flyaway Karbon-75

Σε ποιους απευθύνεται η λύση AKD Karbon-75;
Το μικρό μέγεθος, το χαμηλό βάρος και η ταχύτητα της ρύθμισης (χωρίς τη χρήση εργαλείων) την καθιστούν ιδανική για ομάδες συλλογής ειδήσεων μέσω δορυφόρου, ομάδες εξερεύνησης, ομάδες διάσωσης ή ανταποκριτές.

Σε πόση ώρα ετοιμάζεται το προϊόν για χρήση;
Ένα μόνο άτομο χωρίς εργαλεία μπορεί να ετοιμάσει τη λύση Karbon-75 σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Πώς μπορώ να λάβω σήμα από δορυφόρο;
Αφού ρυθμίσετε τη λύση Karbon-75, χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ka-Sat Pointer για να συνδεθείτε με το modem και να το θέσετε σε λειτουργία εγκατάστασης «Install». Το αζιμούθιο σάρωσης που αναζητά για τηλέφωνο εκπέμπει τον χαρακτηριστικό ήχο «beep». Αφού το εντοπίσετε, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές για να επιτύχετε το βέλτιστο σήμα. Το τερματικό θα ολοκληρώσει την αυτόματη διαδικασία σύνδεσης και μετά είστε έτοιμοι για ζωντανή μετάδοση από τηλεόραση.

Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι το σύστημα είναι ελαφρύ και μικρών διαστάσεων;
Τα τμήματα του κατόπτρου, ο πομποδέκτης E-Tria, το τρίποδο και το modem χωράνε σε μια μαλακή θήκη με προστατευτική επένδυση σε μέγεθος σακιδίου πλάτης. Το βάρος ολόκληρης της θήκης δεν υπερβαίνει το όριο των 23 kg για τις παραδοτέες αποσκευές στα αεροπλάνα και συνάδει με τους τρέχοντες κανονισμούς της IATA που διέπουν τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τις αποσκευές.