Συχνες ερωτησεις - Πρoγραμμα μεταπωλητων

Ποια είναι τα οφέλη της αγοράς από μεταπωλητή;

Η τοποθεσία του πελάτη βρίσκεται στο επίκεντρο των υπηρεσιών ευρυζωνικής σύνδεσης της bigblu. Πιστεύουμε ότι όσο πιο κοντά γεωγραφικά βρίσκονται οι μεταπωλητές, τόσο καλύτερη θα είναι η γνώση της κατάστασης και η σύνδεση με τους πελάτες. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε, τόσο καλύτερα θα καταλαβαίνετε τους λόγους που οδήγησαν τους πελάτες να καταφύγουν σε εναλλακτικές επιλογές ευρυζωνικής σύνδεσης. Θα καταλάβετε τις ανάγκες τους και μπορείτε να παρέχετε γρήγορη εγκατάσταση και προσωπική εξυπηρέτηση, καθώς και ουσιαστική υποστήριξη κατά τη ρύθμιση βοηθητικών υπηρεσιών επικοινωνίας (δρομολογητές, Wi-Fi κ.α.), κάθε φορά που το χρειάζονται. Η προσωπική επαφή και η γεωγραφική εγγύτητα κάνουν τεράστια διαφορά στις επαγγελματικές συναλλαγές.

Πώς ξέρω ότι η Bigblu δεν θα πάρει τους πελάτες μου;
Δεν έχουμε ανταγωνιστική σχέση σε επίπεδο τιμής με τους μεταπωλητές μας, οι οποίοι μεταπωλούν στις συνιστώμενες τιμές πώλησης και επωφελούνται από προστιθέμενη αξία που ενδέχεται να παρέχουν ταυτόχρονα στον πελάτη. Επιπλέον, προωθούμε ενεργά τους μεταπωλητές μας.

Επιδιώκουμε μια μακροπρόθεσμη και αξιόπιστη επαγγελματική σχέση με τους μεταπωλητές και τους συνεργάτες μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι από τις υπηρεσίες μας επωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ως προς την ψηφιακή τεχνολογία, απολαμβάνοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης τοπικά.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω κέρδος από τη συνεργασία μου με την Bigblu;
Υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες για τη δημιουργία περιθωρίου κέρδους:

  • Περιθώριο κέρδους από την προμήθεια πωλήσεων
  • Περιθώριο κέρδους από τις υπηρεσίες εγκατάστασης
  • Περιθώριο κέρδους από βοηθητικά προϊόντα και υπηρεσίες (π.χ. δρομολογητές)
  • Περιθώριο κέρδους από προϊόντα και υπηρεσίες που συνδυάζει ο μεταπωλητής ως πακέτο κατά την πρώτη επαφή ή και μεταγενέστερα, ως απόρροια της ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας που έχει εξασφαλίσει στον πελάτη.

Ποιο πρόγραμμα να επιλέξω;
Έχουμε 2 προγράμματα:

Πωλήσεις ΜΟΝΟ: Κατάλληλο για συνεργάτες που θα πραγματοποιούν στοχευμένα μόνο πωλήσεις. Οι συνεργάτες λαμβάνουν μια εφάπαξ προμήθεια για την πώληση του προϊόντος ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν πουλήσει. Η Bigblu αναλαμβάνει τη διαχείριση της εγκατάστασης και της τιμολόγησης, καθώς και όλες τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών.

Πωλήσεις και Εγκαταστάσεις: Για συνεργάτες που μπορούν να προσφέρουν και τεχνικές υπηρεσίες/εγκαταστάσεις. Οι αντιπρόσωποι μας αναλαμβάνουν τη διαδικασία πωλήσεων και εγκαταστάσεων για τους δικούς τους πελάτες αλλά γίνονται μέλη και του ευρύτατου δικτύου εγκαταστατών της Bigblu εκτελώντας εγκαταστάσεις και για λογαριασμό της. Η Bigblu παρέχει τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών πρώτης γραμμής.

Είναι μεγάλο το ύψος του ποσού αρχικής επένδυσης;
Όχι. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επενδύσετε χρόνο για να καταλάβετε το προϊόν, τον τρόπο πώλησης, καθώς και τον τρόπο εγκατάστασης. Για όλα αυτά παρέχουμε υλικό και πρακτική εκπαίδευση. Για τις εγκαταστάσεις, απαιτείται εκπαίδευση για την εγκατάσταση.

Πώς μπορούμε να εκπαιδευτούμε εγώ και τα μέλη της ομάδας μου;
Με παρακολούθηση της σχετικής εκπαίδευσης και ανάγνωση του υποστηρικτικού υλικού που διατίθεται μέσω της πύλης μεταπωλητών. Αν μπορείτε να δεσμευτείτε για την παροχή συγκεκριμένου επιπέδου επιχειρηματικής δραστηριότητας, μπορούμε να προγραμματίσουμε την εκπαίδευση του προσωπικού σας στην τοποθεσία σας.

Ποιος παρέχει υποστήριξη στον τελικό πελάτη;
Η Bigblu προσφέρει τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών στους τελικούς χρήστες.

Είναι τα προϊόντα περίπλοκα για κάποιον που δεν έχει τεχνικές γνώσεις σε θέματα δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης;
Η τελευταία γενιά δορυφορικών προϊόντων έχει εξελιχθεί σε μια γκάμα λύσεων που είναι φιλικές προς τον καταναλωτή και προσφέρουν ευκολία στην εγκατάσταση και τη διαχείριση. Μπορούμε να σας προσφέρουμε την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να εξοικειωθείτε γρήγορα με το προϊόν, την εγκατάστασή του, καθώς και τη διαρκή υποστήριξη που παρέχουμε. Πείτε μας απλώς τι εμπειρία έχετε και θα σας βοηθήσουμε να καλύψετε όλα τα κενά.

Τι υποστήριξη λαμβάνω ως συνεργάτης;
Σας προσφέρουμε ευρεία γκάμα υλικού όσον αφορά το μάρκετινγκ και τις υπηρεσίες υποστήριξης, μέσω της πύλης μεταπωλητών στην οποία έχετε πρόσβαση όταν γίνετε μεταπωλητής Bigblu. Επιπλέον, ένας υπεύθυνος αντιπρόσωπος και άτομα επικοινωνίας στις αντίστοιχες ομάδες από τα κεντρικά γραφεία της Bigblu θα βρίσκονται στη διάθεσή σας για τη διευθέτηση ειδικών ζητημάτων, όπως ερωτήσεων για την τιμολόγηση ή για τεχνικά θέματα.

Προσφέρουμε μια πύλη μεταπωλητών σε πραγματικό χρόνο η οποία σάς δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλετε παραγγελίες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει πρόσβαση σε πληροφορίες υποστήριξης πελατών και σε τιμολόγια/κίνηση των λογαριασμών σας.